Пішов з життя Волошин Петро Власович (13.01.1928-27.10.2021)

27.10.2021 Колєснік Тетяна Миколаївна

НОВИНА


З глибоким сумом повідомляємо, що 27 жовтня 2021 р. пішов з життя видатний український вчений-невролог, педагог вищої школи, організатор медичної науки доктор медичних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України, Лауреат Державної премії України у галузі науки і техніки ВОЛОШИН Петро Власович.
Петро Власович Волошин був беззмінним директором ДУ «Інститут неврології, психіатрії та наркології НАМН України» з 1977 р. до 2017 р., фактично створивши його в його сучасному вигляді і зробивши провідною психоневрологічною установою нашої країни. Його внесок у вітчизняну психоневрологію і невтомну роботу у цій царині неможливо переоцінити. Він був Головою ГО «Асоціація неврологів, психіатрів та наркологів України», головним редактором журналу «Український вісник психоневрології», головою Спеціалізованої Ради по захисту кандидатських і докторських дисертацій з неврології, психіатрії та наркології, головою експертної комісії МОЗ та НАМН України з неврології, представляв українську психоневрологічну науку в багатьох міжнародних професійних організаціях. Його діяльність і здобутки відзначено численними нагородами: Орденом «За заслуги» III ступеня, Орденом Дружби народів, Орденом «Морський Хрест» ІІІ ступеня, 6 медалями, медаллю Міля Федерації Космонавтики СРСР, знаком «Відмінник охорони здоров’я», грамотами Верховної Ради України, Міністерства охорони здоров’я України. Петро Власович – почесний громадянин м. Харкова, його ім’я занесено до Алеї Трудової Слави України.
Світла пам’ять про Петра Власовича Волошина – великого вченого, мудрого наставника, талановитого керівника, чудову людину – назавжди залишиться у наших серцях і серцях сотень тих, хто працювали разом з ним протягом його довгого життя, хто мав щастя бути його учнем, у серцях тисяч людей, яким він повсякчасно надавав допомогу та підтримку, і в Харкові, і в усій Україні, і в багатьох країнах світу.
Адміністрація ДУ «Інститут неврології, психіатрії та наркології НАМН України»

ГАЛЕРЕЯ